Zin in knapperige pompoenwafels deze herfst? Perfect voor ontbijt of als hartverwarmend tussendoortje op een regenachtige dag.
Ingrediënten
Bereiding
Schil de pompoen en snijd hem in hapklare stukjes. Kook de pompoen tot hij gaar is en je hem vlot kan pureren.
Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en gemalen nootmuskaat.
Voeg in een aparte kom de gepureerde pompoen, eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar.
Giet het pompoen mengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is.
Laat je wafelijzer voorverwarmen en doe er een beetje boter in. Schep er telkens een lepel beslag in en bak de wafels ongeveer 5-7 minuten. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Serveer de pompoenwafels warm met ahornsiroop, poedersuiker of een topping naar keuze.