Zelfgemaakte pompoenwafels

Zelfgemaakte pompoenwafels

Bereidingstijd: 1 uur

Zin in knapperige pompoenwafels deze herfst? Perfect voor ontbijt of als hartverwarmend tussendoortje op een regenachtige dag.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd hem in hapklare stukjes. Kook de pompoen tot hij gaar is en je hem vlot kan pureren. 
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en gemalen nootmuskaat.
  3. Voeg in een aparte kom de gepureerde pompoen, eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het pompoen mengsel in de kom met de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is. 
  5. Laat je wafelijzer voorverwarmen en doe er een beetje boter in. Schep er telkens een lepel beslag in en bak de wafels ongeveer 5-7 minuten. Laat ze even afkoelen op een rooster.
  6. Serveer de pompoenwafels warm met ahornsiroop, poedersuiker of een topping naar keuze.

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...