Trends in laptop en desktopbezit in Nederland

JaarPercentage bezit (%)
201897
201996
202095
202191
202292

Trends in laptop- en desktopbezit in Nederland

In de hedendaagse digitale wereld is de rol van persoonlijke computers, zoals laptops en desktops, onmiskenbaar. Bij 1folders.nl volgen we deze trends op de voet om onze gebruikers de meest relevante informatie en aanbiedingen te bieden. Een interessant aspect hierbij is het bezit van laptops en desktops onder Nederlanders.

Daling en stabilisatie in bezit

Recent onderzoek, uitgevoerd door Screenforce, toont een fascinerende beweging in de afgelopen jaren. In 2018 was het percentage Nederlanders dat een laptop of desktop bezat nog 97%. Dit cijfer duidt op een bijna universele aanwezigheid van deze apparaten in Nederlandse huishoudens. Echter, in de daaropvolgende jaren is een lichte daling te zien. In 2019 daalde dit percentage naar 96%, gevolgd door een verdere afname naar 95% in 2020.

Deze trend van afname zette zich voort tot 2021, waar een meer significante daling werd waargenomen, met een bezit van slechts 91%. Deze afname kan worden toegeschreven aan diverse factoren, zoals de opkomst van mobiele apparaten en veranderingen in consumentengedrag.

Recente toename in bezit

Interessant is dat in 2022 een ommekeer werd opgemerkt. Het percentage steeg licht naar 92%, wat duidt op een hernieuwde interesse in laptops en desktops onder Nederlanders. Deze toename kan mogelijk worden verklaard door de veranderende werk- en leefomstandigheden, waarbij thuiswerken en online activiteiten een grotere rol spelen.

Conclusie

Deze cijfers weerspiegelen niet alleen de veranderende dynamiek in technologiegebruik, maar bieden ook inzicht in consumentengedrag. Bij 1folders.nl blijven we deze trends op de voet volgen om onze gebruikers te voorzien van de meest actuele aanbiedingen en informatie die aansluit bij hun levensstijl en behoeften.